Meistä

etappipolun

toiminta-ajatus

Työskentelyssämme olemme asettaneet asiakkaidemme kanssa, yhteistä matkaa kulkiessa, tavoitteeksi realistiset ja sopivan mittaiset etapit. Yksi etappi kerrallaan on osoittautunut sopivaksi tavaksi tehdä yhteistä matkaa. Elämän polkua on turvallista kulkea suunniteltujen etappien varassa. Rakennamme toimintamme kolmen periaatteellisen etapin pohjalle, jotka pohjautuvat arvoihimme. Työntekijämme ovat sitoutuneet työskentelemään näiden kolmen etapin mukaisesti – etappi kerrallaan.

1.
Turvallisuus ja luottamus

Toiminnan tavoitteena on luoda asiakkaan ja työntekijän välille luottamuksellinen ja turvallinen vuorovaikutussuhde. Työskentelyssä kaikki rakennetaan luottamuksen varaan. Luottamus ei rakennu ilman turvallisuuden tunnetta, jonka haluamme välittää asiakkaille. Ilman luottamusta, ei työllä ja tuella ole merkitystä, eikä tavoitteilla tulevaisuutta

2.
Yksilöllisyys

Jokaiselle asiakkaalle laaditaan yksilöllinen suunnitelma, jota noudattamalla päästään työskentelylle asetettuihin tavoitteisiin. Asiakkaiden tukitoimintaa suunnitellaan ja toteutetaan jokaisen asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioiden yhteistyössä viranomaisten kanssa. Palvelusuunnitelma laaditaan heti työskentelyn alkaessa ja siihen kirjataan ne osa-alueet, joihin toiminta keskittyy.

3.
ammatillisuus ja yhteistyö

Koko toimintaprosessia ohjaa ammatillinen suhtautuminen ja näkökulma.Työntekijä ei koskaan ole asiakkaalle isä, äiti, ei kummankaan korvike tai kilpailija. Työntekijä ei myöskään ole tasavertainen kaveri tai viranomainen.  Uskomme oman esimerkin voimaan.