Meistä

etappipolun

toiminta-ajatus

Työskentelyssämme olemme asettaneet asiakkaidemme kanssa yhteistä matkaa kulkiessa tavoitteeksi realistiset ja sopivan mittaiset etapit. Yksi etappi kerrallaan on osoittautunut sopivaksi tavaksi tehdä yhteistä matkaa. Elämän polkua on turvallista kulkea suunniteltujen etappien varassa. Rakennamme toimintamme kolmen periaatteellisen etapin pohjalle. Työntekijämme ovat sitoutuneet työskentelemään näiden kolmen etapin mukaisesti – etappi kerrallaan.

1.
Luottamus

Työskentelyssä kaikki rakennetaan luottamuksen varaan. Ilman luottamusta, ei työllä ja tuella ole merkitystä eikä tavoitteilla tulevaisuutta. Asiakkaan pitää luottaa työntekijään. Luottamus syntyy luonnollisesti ajan myötä, kun työntekijä on rehellinen ja luotettava aikuinen.

2.
Ammatillisuus

Työntekijä ei koskaan ole asiakkaalle isä, äiti, ei kummankaan korvike tai kilpailija. Työntekijä ei myöskään ole tasavertainen kaveri tai viranomainen. Työntekijä on ammatillinen aikuinen ystävä. Tukihenkilötyössä yksikin luottamuksellinen ja turvallinen aikuissuhde voi kantaa läpi lapsen ja nuoren elämän. Perhetyössä työntekijä voi taas olla ammatillinen ystävä ja tukija, jolla on taitoja luovia perheen ihmissuhteiden verkostossa ja ottaa jokainen perheenjäsen huomioon. Tarjoamme asiakkaillemme luotettavaa ammatillista ystävyyttä.

3.
Esimerkki

Mielestämme, ”älä tee niinku mä teen, vaan niinku mä sanon”, on huono sanonta. Me haluamme antaa lapsille, nuorille ja perheille esimerkin tavallisesta ihmisestä, miehestä ja naisesta. Työntekijämme ovat tavallisia turvallisia aikuisia, joilla on elämänkokemusta. Uskomme esimerkin voimaan, tavallinen ja normaali on hyvä.